Чорапи и чорапогащници

Чорапи и чорапогащи – два вида бельо за крака. В наши дни те са предимно женски дрехи, въпреки че има и мъжки модели. Чорапите и чорапогащите изглеждат много сходни, поне на пръв поглед, но повечето от нас знаят, че те се отличават с няколко важни характеристики. И двете обикновено са изработени от найлон и са предназначени да допълнят тоалета, но приликата свършва тук.

Какво са чорапите?

Чорапите са вид облекло за краката. Затварят цялата долна част на краката от пръстите до коляното или средата на бедрото.

Дръжте чорапите на краката си:

  • с помощта на ластици, прилепнали към бедрото;

  • силиконови ленти;

  • с помощта на жартиери, прикрепени към бикините или към жартиерния колан за чорапи.

В миналото чорапите са били част от мъжки и женски гардероб, използвани предимно от благородници. През 20-ти век чорапите станаха обект само на женския гардероб.

Тъканта на чорапите плътно прилепва към формата на краката, повтаряйки всичките им извивки. Чорапите предпазват кожата на краката от излагане на външната среда. В същото време чорапите прикриват кожните дефекти (ако има такива). Чорапите се считат за еротичен елемент от облеклото, особено горната им част, където те завършват с дантела и оставят открита кожа. Тази част от чорапите обикновено е скрита под подгъва на пола или рокля. Модерните чорапи могат да бъдат от всякакъв цвят и стил, с различен дизайн и елементи.

Какво представляват чорапогащите?

Чорапогащите са дрехи за краката и долната част на тялото, вид бельо. Чорапогащи са комбинация от два чорапа и бикини. Един вид панталони, чиято тъкан плътно прилепва към кожата. През Средновековието и в по-късните периоди чорапогащи са били обикновени предмети в облеклото на мъжете, те са били носени от селяни и благородници.

В сегашни дни чорапогащи са основно част от женския гардероб. Те се държат на тялото с помощта на ластик, който прилепва към тялото в областта на талията.

Целта на чорапогащи е същата като при чорапите – защита на кожата на краката, скриване на кожни дефекти. Горната част на чорапогащи, където бикините, се крие под подгъва на пола или рокля. Често чорапогащи се носят под панталоните.

Съвременните женски чорапогащи в своето разнообразие не отстъпват на чорапите. Има ги във всички възможни цветове и модели. Може би чорапогащи не са толкова еротични, колкото чорапи, въпреки че еротиката до голяма степен зависи от това кой и как ги носи.

Защо да си купим чорапи и чорапогащи от Melina.bg?

Ние от онлайн магазин Melina.bg ви предлагаме голямо разнообразие от продукти в различни цветове, форми и дизайни, с които всяка от вас да може да покаже собствения си стил. Изберете си от нашите продукти и направете страхотно впечатление на всички в обкръжението си!
Бърза доставка в България
Премиум качество
Сигурни доставки и плащане
До 14 дни право на връщане
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg